Yosemite!

Lang leve labor day! Heel fijn zo'n driedaags weekend, keek er de hele week naar uit. We gingen met z'n vieren naar yosemite. 3 Nederlanders en een Oekraïens meisje dat we niet kenden. Op vrijdagavond gingen we in Mountain House slapen en dan zouden we op zaterdagochtend vroeg vertrekken (en het andere meisje kwam daar op zaterdag heen). We gingen op vrijdag bij Applebee's eten, dus die kan ik ook van m'n lijstje afstrepen haha! De rit naar Yosemite was ongeveer 3,5 uur dus we waren rond een uur of 12 bij Bridalveil Fall. Dat scheen super mooi te zijn, alleen is er zo na de zomer heel weinig water, dus er was vrijwel niets te zien. Het was erg druk en we hadden die dag super veel geluk met parkeren, er gingen steeds net mensen weg als wij aan kwamen rijden. Daarna kwamen we langs tunnel view, super super mooi!! Dus heel wat foto's verder reden we door naar het shuttle vertrekpunt voor Glacier Point. We zijn niet helemaal naar Glacier Point gelopen, daar hadden we niet genoeg tijd voor, maar op de weg ernaartoe hadden we een super mooi uitzicht op Half Dome. Het motel wat we geboekt hadden was ongeveer 45 minuten van Yosemite, maar dat was helaas vanaf de ingang. Dus in totaal was het ongeveer 2,5 uur rijden. Zaterdag kwamen we dus rond 9 uur pas aan bij het motel in Mammoth Lakes, wat trouwens best goed te doen was, dus gingen we nog even wat eten en daarna slapen want de wekker stond om6:30de volgende dag.
Zondagochtend gingen we ontbijten bij de 'Breakfast Club (now serving lunch)'. Het was heel erg typisch (small town) Amerikaans. Het kostte veel tijd maar de cinnamon roll was het waard haha! Het parkeren in Yosemite was echt dramatisch, we stonden zeker ene half uur in de file om überhaupt bij de parkeerplaats te komen en hebben ook nog zoiets naar een plekje gezocht. Uiteindelijk waren er mensen die weggingen dus die hadden we achtervolgd om hun plekje over te nemen haha. Voor zondag hadden we Vernal Falls gepland. Dat was een best wel flinke hike maar dat was het zoo erg waard!! We kwamen helemaal bezweet aan maar gelukkig waaide er af en toe wat water onze kant op. Er was ook hier veel minder water dan er bijvoorbeeld na de winter is, maar ondanks dat was het echt super bijzonder. En juist doordat er minder water was konden we dichterbij komen, dus dat was leuk. We hebben daar op de rots wat gegeten en heel veel foto's gemaakt haha. Het autorijden was ook gezellig, zoals het hoort werd er veel, hard en vals gezongen. En op de terugweg op zondag stak er vlak voor onze auto een hert over! Niet echt heel bijzonder wildlife, maar toch leuk dat het voor onze auto was.
Op maandag hadden we eigenlijk naar Sequoia NP gewild, maar dat was 6 uur rijden vanaf Mammoth lakes dus dat was een beetje overdreven. Die houden we dus nog tegoed :). 'S ochtends gingen we wat te eten kopen bij 'Schat's Bakery', omdat we dat een leuk idee vonden. Eenmaal binnen bleek dat het ook echt een Nederlandse bakkerij was, met Delfts blauw aan de muur, bordjes met 'Café Vermeer' en 'Snoepwinkeltje' en ze verkochten vlokken, stroopwafels en speculaas! De vlokken waren weliswaar 8 dollar, maar het was toch leuk om te zien. We wilden nog naar Yosemite Falls die dag, omdat Sequoia dus niet doorging, maar helaas was daar gewoon helemaal geen water dus was er niet zoveel te zien. We waren dus veel vroeger dan verwacht terug, maar we hebben nog wat gegeten (met de Nederlanders) en uiteindelijk was ik rond 9 uur, heel moe, thuis in Benicia. Het was heel fijn om weer in m'n eigen bed te liggen, zonder iemand anders naast me haha.
Volgend weekend staat San Francisco (eindelijk) gepland! Dus ik heb deze (korte) week weer iets om naar uit te kijken :).

Reacties

Reacties

Fransje

Man wat n geweldige trip hadden jullie! Hoop dat ik dat volgend voorjaar ook ga zien. En volgend weekend san Francisco ben super benieuwd hoe dat is! Heerlijk ja om naar uit te kijken. Lekker weekje xx

Carlie

Leuk verhaal Fien en wat een belevenissen en veel natuur-moois. Gezellig lijkt me ook met al die meiden op stap; zingen en veel lol maken met elkaar.
Mooie foto's en fijn want dan kunnen we meekijken waar je bent geweest.
San Francisco ook leuk, gezellige stad. Een beetje Europees, want veel fietsers en lopende mensen. Dat zie je niet zoveel in de Amerikaanse steden. Ben benieuwd wat je er van vindt. lfs uit nog steeds zomers NL.

Rene

Wat gaaf dat je meteen het volgende tripje voor de boeg hebt. Mooi contrast met alle natuur! Wie gaan er mee?
Lekker bijkomen deze week en dan weer voluit genieten!

xxx

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active